Over Ons

Wildbouw is een bouwbedrijf gespecialiseerd in het realiseren van houtskeletbouw woonhuizen waarbij er zo veel mogelijk gebruik wordt gemaakt van ecologische bouwmaterialen.

Ons uitgangspunt

Ons uitgangspunt is een hoge isolatiewaarde in combinatie met een fijn leefklimaat binnenshuis. Hierbij spelen de ecologische materialen zoals houtvezelisolatie een grote rol. Namelijk een luchtdicht maar damp-open woning wat er voor zorgt dat de woning ademt én tegelijk super goed is geïsoleerd. Je kunt het een beetje vergelijken met kleding gemaakt van wol…lekker warm maar je gaat niet zweten!

Flexibiliteit

Doordat we een klein bedrijf zijn behouden we de volle zorg en aandacht die uw project verdient.

We zijn heel flexibel in het aanbieden van mogelijkheden van cascobouw tot sleutelklaar.

Specialistisch werk

We werken samen met specialisten waardoor u de beste installaties krijgt aangeboden die passen bij uw wensen en de vormgeving van uw woning. Zoals: een warmtepomp, zonnepanelen, een warmte terugwin systeem, vloerverwarming etc.

Het ontstaan van Wildbouw

Wildbouw is een eenmanszaak opgericht door Ruben Nijhof. Vanuit een passie voor het ecologisch bouwen begonnen met het maken van meerdere pizza ovens van stro en leem naar een tiny house met strobouw naar het werken bij firma Stro Wonen waar hij meerdere HSB woningen voor heeft gerealiseerd.

Deze manier van bouwen sprak hem zo aan dat hij 3 jaar geleden voor zichzelf is begonnen als aannemer van ecologische houtskeletbouw woningen. Hierbij was het werkterrein vooral de nieuwbouw wijk Oosterwold in Almere. Deze wijk bestaat uit vrije grote kavels waar energie neutrale woningen staan met prachtige uiteenlopende architectuur. Samenwerkingen van Wildbouw zijn onder andere met Qupus architecten en ORIO.

Neem vooral even een kijkje op deze website bij onze projecten of op de website’s van de architecten en laat je inspireren!

Kom met ons in contact!

Wil jij meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op door het contactformulier in te vullen!

Kom met ons in contact!

Wil jij meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op door het contactformulier in te vullen!