Een houtskeletbouw huis laten bouwen?

Wildbouw is gespecialiseerd in duurzaam bouwen, met een focus op houtskeletbouw. We gebruiken natuurlijke en duurzame materialen zoals hout, leem, stro en gerecyclede materialen om gezonde en energie-efficiënte huizen te creëren. We streven naar een harmonieuze integratie met de natuurlijke omgeving en zorgen voor kwaliteit en open communicatie met onze klanten. Bij Wildbouw geloven we in het bouwen van comfortabele en duurzame huizen die voldoen aan de individuele behoeften van onze klanten.

De voordelen van een Duurzaam huis

Milieuvriendelijkheid

Milieuvriendelijkheid: Houtskeletbouw is een milieuvriendelijke bouwmethode. Hout is een hernieuwbaar bouwmateriaal dat CO2 opslaat tijdens de groei en een lagere ecologische impact heeft dan materialen zoals beton of staal. Bovendien kunnen houten frames worden gemaakt van duurzaam beheerde bossen, waardoor de houtbronnen worden beschermd. Het gebruik van houtskeletbouw draagt bij aan duurzaam bouwen en het verminderen van de impact op het milieu.

Lage operationele kosten

Dankzij de goede isolatie-eigenschappen van houtskeletbouw kan het huis energie-efficiënter zijn, waardoor de operationele kosten worden verlaagd. Het verminderde energieverbruik voor verwarming en koeling kan resulteren in lagere energierekeningen op de lange termijn. Bovendien kunnen houten frames relatief gemakkelijk extra isolatie ontvangen, waardoor de energieprestaties verder kunnen worden verbeterd.

Duurzaam onderhoud en renovatie:

Houtskeletbouw maakt het gemakkelijker om onderhoud en renovaties uit te voeren. Hout is gemakkelijk te bewerken en repareren, waardoor eventuele beschadigingen of wijzigingen eenvoudig kunnen worden aangepakt. Het modulaire karakter van houtskeletbouw maakt het ook mogelijk om gemakkelijk aanpassingen of uitbreidingen aan het huis te doen, zonder ingrijpende verbouwingen.

Natuurlijke isolatie:

Houtskeletbouw maakt het gebruik van natuurlijke isolatiematerialen mogelijk, zoals minerale wol, cellulosevezels en hennepvezels. Deze materialen zijn duurzaam, niet-toxisch en hebben uitstekende isolerende eigenschappen. Ze bieden een gezond binnenklimaat, waarbij vochtregulatie en luchtkwaliteit worden bevorderd.

Wist je dat..

Houtskeletbouw is een bouwmethode die al eeuwenlang wordt gebruikt, zelfs door de oude Grieken en Romeinen. Het is een bewezen en duurzame techniek die teruggaat tot de oudheid.

Meer over Wildbouw

Wat bouwen wij?

Als aannemer in de duurzamen huizen bouwen wij verschillende soorten gebouwen, waaronder woningen, schuren, ateliers en meer. Elk project is uniek en wordt op maat gemaakt volgens de wensen en behoeften van onze klanten.

Hoe bouwen wij?

Als aannemer in duurzame huizen bouwen, bouwen we op een duurzame en milieuvriendelijke manier. We gebruiken natuurlijke en duurzame materialen en streven naar een minimale impact op de omgeving. We werken ook met lokale materialen en ambachtslieden om de lokale economie te ondersteunen.

Voor wie bouwen wij?

Bij Wildbouw bouwen we voor iedereen die op zoek is naar een duurzaam en verantwoord gebouw. Of u nu een particulier, een bedrijf of een organisatie bent, wij staan klaar om u te helpen bij het realiseren van uw duurzaam bouwproject.

Wat Wildbouw levert 

Uw eigen ontwerp van een duurzame woning realiseren

Heeft u zelf al een ontwerp voor uw droomwoning? Bij Wildbouw kunt u terecht voor de uitvoering hiervan. Als aannemer staan wij open voor samenwerkingen met architecten, tekenaars en constructeurs om uw ideeën werkelijkheid te maken.

Een uniek ontwerp voor uw ecologische woning

Bij Wildbouw hebben we een netwerk van bekende architecten en constructeurs om uw droomhuis volledig van nul af aan te kunnen ontwikkelen. Niets is te gek als het gaat om uitdagende constructies en vormen van uw huis of gebouw. Bekijk onze vorige projecten voor inspiratie.

Houtskeletbouw
Houtskeletbouw

Duurzame energie en verwarmingssystemen voor uw duurzame woning

Wildbouw biedt casco aflevering aan, maar ook woningen tot sleutelklaar. Onze installateurs zijn van een nieuwe generatie, waardoor u verzekerd bent van uiterst duurzame energie en verwarmingssystemen. Denk aan zonnepanelen, warmtepomp en warmte terugwin systemen.

Onze projecten

Bekijk hier diverse projecten van WildBouw.

Op je stekje, K4 Deventer

Op je stekje, K4 Deventer

Deze woning staan aan de Zandweerdtuinen in Deventer in de wijk Op je Stek. De eengezinswoning is een tussenwoning van drie woningen op een rij waarvan het huis de buren ( K5 ) ook door Wildbouw is gebouwd. Het is een houtskelet woning met een gevel dikte van 350mm en...

Op je stekje K5, Deventer

Op je stekje K5, Deventer

Dit woonhuis van Marije en Khalid is momenteel in aanbouw door ons. Het gaat om een volledige houtskelet constructie met in de grond gevormde mortel palen en een betonnen plaatfundering. Ook bij deze woning maken we gebruik van inblaasisolatie met houtvezel. De gevel...

ROAR

ROAR

Een samenwerking tussen Wildbouw en TRG Bouw. Project ROAR klinkt uiteraard behoorlijk wild! Het staat voor de eerste twee letters van Roosmarijn en Arnold. In 2021 tot voorjaar 2022 hebben we dit project casco gerealiseerd. Ook dit was weer een bijzondere...

Het lichtschip

Het lichtschip

Het lichtschip is een gemeenschappelijk gebouw wat in 2019 is gebouwd voor het gebruik van Stichting Live to Be. Het tot stand komen van het gebouw is een samenwerking van o.a. Wildbouw,  Robijn de Bruijn, ORIO architecten en velen geweldige vrijwilligers. Het gebouw...

Veelgestelde vragen over een Duurzaam huis bouwen?

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

houtskeletbouw veilig en duurzaam?
Ja, houtskeletbouw is veilig en duurzaam. Houten frames worden geproduceerd volgens strenge normen en zijn ontworpen om te voldoen aan bouwvoorschriften en structurele eisen. Bovendien is hout een natuurlijk en hernieuwbaar bouwmateriaal dat een lagere milieu-impact heeft dan traditionele materialen zoals beton of staal.
Hoe zit het met geluidsisolatie in houtskeletbouw?
Houtskeletbouw biedt goede geluidsisolatie. Het massieve hout en de isolatiematerialen tussen de houten frames helpen geluidsoverdracht tussen kamers te verminderen, waardoor een rustige en comfortabele woonomgeving wordt gecreëerd.
Zijn houtskeletbouw constructies energiezuinig?
Ja, houtskeletbouw is bekend om zijn energiezuinigheid. De combinatie van houten frames en hoogwaardige isolatie zorgt voor een uitstekende thermische prestatie, wat resulteert in lagere energiekosten en een verminderde ecologische voetafdruk.
Kan ik mijn houtskeletbouw huis aanpassen of uitbreiden in de toekomst?
Ja, houtskeletbouw biedt flexibiliteit voor toekomstige aanpassingen of uitbreidingen. Het lichte gewicht en de modulaire aard van houtskelet constructies maken het relatief eenvoudig om wijzigingen aan te brengen zonder grote structurele wijzigingen, waardoor aanpassingen aan uw behoeften in de loop der tijd mogelijk zijn.
Hoe zit het met brandveiligheid in houtskeletbouw?
Hoewel hout een brandbaar materiaal is, voldoet houtskeletbouw aan strenge brandveiligheidsnormen. Houten frames kunnen worden behandeld met brandvertragende coatings en behouden hun structurele integriteit bij brand, wat bijdraagt aan de brandveiligheid van het gebouw.

Kom met ons in contact!

Wil jij meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op door het contactformulier in te vullen!