Op zoek naar een aannemer ecologisch bouwen?

Wildbouw is een aannemer die gespecialiseerd is in ecologisch bouwen. Bij Wildbouw bouwen we op een duurzame en verantwoorde manier, waarbij we rekening houden met de natuur en het milieu. We werken met natuurlijke en duurzame materialen zoals hout, leem, stro en gerecyclede materialen om een gezonde en veilige leefomgeving te creëren voor onze klanten.

De voordelen van Ecologisch bouwen 

Milieuvriendelijkheid

Ecologisch bouwen is een duurzame manier van bouwen, waarbij gebruik wordt gemaakt van natuurlijke en gerecyclede materialen. Een aannemer ecologisch bouwen kan u helpen bij het ontwerpen en bouwen van een milieuvriendelijk en duurzaam gebouw dat past bij uw specifieke behoeften en voorkeuren.

Energie-efficiëntie

Ecologisch gebouwde huizen zijn goed geisoleerd om warmteverlies in de winter en warmtewinst in de zomer te minimaliseren. Daarnaast bevordert deze vorm vam bouwen de vochtregulering van de woning. Namelijk een luchtdicht en damp-open woning. Dit zorgt er voor dat de woning ademt én tegelijk super goed is geïsoleerd.

Gezondheid en welzijn

Ecologisch bouwen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw gezondheid en welzijn. Ecologische gebouwen hebben bijvoorbeeld een gezonder binnenklimaat door het gebruik van natuurlijke materialen en goede ventilatie. Een aannemer ecologisch bouwen kan u helpen bij het ontwerpen en bouwen van een gebouw dat gezond is om in te wonen of werken.

Lagere kosten op de lange termijn

Hoewel de initiële kosten van ecologisch bouwen soms hoger kunnen zijn dan die van traditionele bouwmethoden, kan een gebouw dat gebouwd is volgens ecologische principes op de lange termijn goedkoper zijn. Dit komt omdat ecologische gebouwen minder energie verbruiken en minder onderhoud nodig hebben. Een aannemer ecologisch bouwen kan u helpen bij het ontwerpen en bouwen van een gebouw dat zowel duurzaam als kostenefficiënt is.

Wat Wildbouw levert 

Uw eigen ontwerp van een ecologische woning realiseren

Heeft u zelf al een ontwerp voor uw droomwoning? Bij Wildbouw kunt u terecht voor de uitvoering hiervan. Als aannemer ecologisch bouwen staan wij open voor samenwerkingen met architecten, tekenaars en constructeurs om uw ideeën werkelijkheid te maken.

Aannemer ecologisch bouwen

Een uniek ontwerp voor uw ecologische woning

Bij Wildbouw hebben we een netwerk van bekende architecten en constructeurs om uw droomhuis volledig van nul af aan te kunnen ontwikkelen. Niets is te gek als het gaat om uitdagende constructies en vormen van uw huis of gebouw. Bekijk onze vorige projecten voor inspiratie.

Aannemer ecologisch bouwen

Duurzame energie en verwarmingssystemen voor uw ecologische woning

Wildbouw biedt casco aflevering aan, maar ook woningen tot sleutelklaar. Onze installateurs zijn van een nieuwe generatie, waardoor u verzekerd bent van uiterst duurzame energie en verwarmingssystemen. Denk aan zonnepanelen, warmtepomp en warmte terugwin systemen.

Meer over Wildbouw

Wat bouwen wij?

Als aannemer in de ecologische bouw bouwen wij verschillende soorten gebouwen, waaronder woningen, schuren, ateliers en meer. Elk project is uniek en wordt op maat gemaakt volgens de wensen en behoeften van onze klanten.

Hoe bouwen wij?

Als aannemer in ecologisch bouwen, bouwen we op een duurzame en milieuvriendelijke manier. We gebruiken natuurlijke en duurzame materialen en streven naar een minimale impact op de omgeving. We werken ook met lokale materialen en ambachtslieden om de lokale economie te ondersteunen.

Voor wie bouwen wij?

Bij Wildbouw bouwen we voor iedereen die op zoek is naar een duurzaam en verantwoord gebouw. Of u nu een particulier, een bedrijf of een organisatie bent, wij staan klaar om u te helpen bij het realiseren van uw ecologische bouwproject.

Onze projecten

Bekijk hier diverse projecten van WildBouw.

Op je stekje, K4 Deventer

Op je stekje, K4 Deventer

Deze woning staan aan de Zandweerdtuinen in Deventer in de wijk Op je Stek. De eengezinswoning is een tussenwoning van drie woningen op een rij waarvan het huis de buren ( K5 ) ook door Wildbouw is gebouwd. Het is een houtskelet woning met een gevel dikte van 350mm en...

Op je stekje K5, Deventer

Op je stekje K5, Deventer

Dit woonhuis van Marije en Khalid is momenteel in aanbouw door ons. Het gaat om een volledige houtskelet constructie met in de grond gevormde mortel palen en een betonnen plaatfundering. Ook bij deze woning maken we gebruik van inblaasisolatie met houtvezel. De gevel...

ROAR

ROAR

Een samenwerking tussen Wildbouw en TRG Bouw. Project ROAR klinkt uiteraard behoorlijk wild! Het staat voor de eerste twee letters van Roosmarijn en Arnold. In 2021 tot voorjaar 2022 hebben we dit project casco gerealiseerd. Ook dit was weer een bijzondere...

Het lichtschip

Het lichtschip

Het lichtschip is een gemeenschappelijk gebouw wat in 2019 is gebouwd voor het gebruik van Stichting Live to Be. Het tot stand komen van het gebouw is een samenwerking van o.a. Wildbouw,  Robijn de Bruijn, ORIO architecten en velen geweldige vrijwilligers. Het gebouw...

Veelgestelde vragen

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Wat zijn de meest gebruikte duurzame materialen in de ecologische bouw?

Als aannemer ecologisch bouwen zijn er verschillende duurzame materialen die vaak worden gebruikt in de ecologische bouw, waaronder hout, bamboe, leem, stro, kurk, kalk, schapenwol en gerecyclede materialen. Een aannemer ecologisch bouwen kan u helpen bij het kiezen van de juiste materialen voor uw project.

Kan ik een bestaand gebouw ecologisch laten renoveren?

Ja, het is mogelijk om een bestaand gebouw ecologisch te laten renoveren. Dit kan bijvoorbeeld door het isoleren van het dak en de muren, het vervangen van ramen en deuren met energiezuinige alternatieven, en het installeren van hernieuwbare energiebronnen zoals zonnepanelen. Een aannemer gespecialiseerd in ecologisch bouwen kan u adviseren over de mogelijkheden voor uw renovatieproject.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van een ecologische woning?

Ecologische woningen zijn ontworpen om de impact op het milieu te verminderen door middel van het gebruik van hernieuwbare energiebronnen, duurzame bouwmaterialen en waterbesparende technologieën. Daarnaast zijn ze vaak gebouwd met een focus op energie-efficiëntie en gezondheid van de bewoners.

Wat is het verschil tussen een ecologische woning en een passiefhuis?

Een ecologische woning heeft een breder scala aan duurzame ontwerp- en bouwkenmerken, terwijl een passief huis een specifieke bouwstandaard is die zich richt op energie-efficiëntie. Een passief huis gebruikt passieve zonne-energie, isolatie en ventilatie om het energieverbruik te minimaliseren.

Kan een ecologische woning net zo comfortabel zijn als een traditionele woning?

Ja, ecologische woningen zijn vaak comfortabeler dan traditionele woningen, omdat ze beter geïsoleerd zijn, natuurlijke ventilatie bieden en materialen gebruiken die de lucht- en waterkwaliteit verbeteren.

Is het mogelijk om een ecologische woning te bouwen binnen een strak budget?

Ja, het is mogelijk om een ecologische woning te bouwen binnen een strak budget, afhankelijk van het ontwerp, de materialen en de grootte van de woning. Het gebruik van duurzame bouwmaterialen kan op lange termijn geld besparen op onderhoud en energierekeningen.

Is ecologisch bouwen duurder dan traditioneel bouwen?

Ecologisch bouwen kan duurder zijn dan traditioneel bouwen, afhankelijk van het ontwerp, de bouwmaterialen en de grootte van de woning. Echter, de kosten voor energie en onderhoud kunnen op de lange termijn lager zijn.

Kom met ons in contact!

Wil jij meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op door het contactformulier in te vullen!