Een duurzaam huis laten bouwen?

Wildbouw is een aannemer die gespecialiseerd is in duurzaam bouwen. Bij Wildbouw bouwen we op een duurzame en verantwoorde manier, waarbij we rekening houden met de natuur en het milieu. We werken met natuurlijke en duurzame materialen zoals hout, leem, stro en gerecyclede materialen om een gezonde en veilige leefomgeving te creëren voor onze klanten.

De voordelen van een Duurzaam huis

Milieuvriendelijkheid

Duurzame huizen verminderen de ecologische impact en dragen bij aan het behoud van natuurlijke hulpbronnen en biodiversiteit. Door te kiezen voor duurzaam bouwen, draagt u actief bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot en het beschermen van het milieu.

Energiebesparing

Een duurzaam huis is ontworpen en gebouwd met energie-efficiëntie als prioriteit. Door gebruik te maken van hoogwaardige isolatie, geavanceerde ventilatiesystemen, energiezuinige apparaten en hernieuwbare energiebronnen zoals zonnepanelen, kan een duurzaam huis aanzienlijke energiebesparingen realiseren. Dit resulteert in lagere energiekosten en een verminderde afhankelijkheid van fossiele brandstoffen.

Gezondheid en welzijn

Duurzame huizen bevorderen de gezondheid en het welzijn van de bewoners. Ze maken gebruik van materialen met een lage emissie, verminderen de blootstelling aan giftige stoffen en bevorderen een gezonde binnenluchtkwaliteit. Dit kan leiden tot een betere ademhaling, vermindering van allergieën en een algemeen gevoel van welzijn.

Lagere kosten op de lange termijn

De energiekosten voor een duurzaam huis kunnen op de lange termijn lager zijn. Door energiebesparende maatregelen en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen kunnen de maandelijkse energiekosten aanzienlijk worden verlaagd. Dit betekent dat de bewoners geld kunnen besparen op hun energierekeningen.

Wist je dat..

De kosten zijn ongeveer hetzelfde als traditionele bouw. Jouw winst: minder onderhoudsintensief, een betere leefomgeving & op langere termijn lagere energie kosten.

Waar wij op letten met een Duurzaam huis bouwen

Aannemer ecologisch bouwen

Het plaatsen van een duurzaam huis

Bij het bouwen van een duurzaam huis is het belangrijk om het binnenklimaat en de zonnewarmte optimaal te benutten. Door slimme ontwerpelementen en de juiste oriëntatie ten opzichte van de zon kunnen we natuurlijk licht en warmte binnenlaten. Dit resulteert in lagere energiekosten, een verminderde ecologische impact en een comfortabele leefomgeving. Een duurzaam huis met aandacht voor zonnewarmte draagt bij aan een energiezuinige en gezonde toekomst.

Aannemer ecologisch bouwen

Zonnepanelen

Met zonnepanelen op het dak kun je je eigen duurzame energiecentrale creëren bij het bouwen van een duurzaam huis. Het gebruik van zonne-energie is een slimme keuze, omdat je je eigen groene energie produceert en bijdraagt aan een duurzame wereld. Door zonnepanelen te combineren met duurzame installaties, kun je een energieneutrale woning realiseren. Dit bespaart niet alleen op de energiekosten, maar draagt ook bij aan een schoner milieu. Het bouwen van een duurzaam huis met zonnepanelen is een win-win situatie voor zowel de portemonnee als de planeet.

Aannemer ecologisch bouwen
Aannemer ecologisch bouwen

Trias energetica

Wildbouw bouwt duurzame huizen volgens de Trias Energetica-strategie. We beperken de energievraag door hoogwaardige isolatie met RC-waarden die hoger zijn dan de standaardeisen. Daarnaast combineren we zonnepanelen, vloerverwarming, een warmtepomp en een warmteterugwinningssysteem (WTW). Zo wekken we duurzame elektriciteit op, zorgen we voor efficiënte verwarming en koeling, en besparen we energie. Met deze combinatie creëren we comfortabele huizen met lagere energiekosten en een verminderde ecologische impact.

Aannemer ecologisch bouwen

WTW installatie

Een WTW-installatie is een slim ventilatiesysteem met warmteterugwinning dat bijdraagt aan een duurzaam huis. Het systeem voert gebruikte warme lucht af en trekt verse buitenlucht naar binnen. Door een warmtewisselaar wordt de inkomende lucht verwarmd in de winter en gekoeld in de zomer met behulp van de uitgaande lucht. Dit zorgt voor een energiezuinige woning die zichzelf op natuurlijke wijze koelt en verwarmt gedurende het hele jaar. Een WTW-installatie bevordert een gezond binnenklimaat, verhoogt het comfort en verlaagt de energiekosten.

Aannemer ecologisch bouwen

Meer over Wildbouw

Wat bouwen wij?

Als aannemer in de duurzamen huizen bouwen wij verschillende soorten gebouwen, waaronder woningen, schuren, ateliers en meer. Elk project is uniek en wordt op maat gemaakt volgens de wensen en behoeften van onze klanten.

Hoe bouwen wij?

Als aannemer in duurzame huizen bouwen, bouwen we op een duurzame en milieuvriendelijke manier. We gebruiken natuurlijke en duurzame materialen en streven naar een minimale impact op de omgeving. We werken ook met lokale materialen en ambachtslieden om de lokale economie te ondersteunen.

Voor wie bouwen wij?

Bij Wildbouw bouwen we voor iedereen die op zoek is naar een duurzaam en verantwoord gebouw. Of u nu een particulier, een bedrijf of een organisatie bent, wij staan klaar om u te helpen bij het realiseren van uw duurzaam bouwproject.

Wat Wildbouw levert 

Uw eigen ontwerp van een duurzame woning realiseren

Heeft u zelf al een ontwerp voor uw droomwoning? Bij Wildbouw kunt u terecht voor de uitvoering hiervan. Als aannemer staan wij open voor samenwerkingen met architecten, tekenaars en constructeurs om uw ideeën werkelijkheid te maken.

Aannemer ecologisch bouwen

Een uniek ontwerp voor uw ecologische woning

Bij Wildbouw hebben we een netwerk van bekende architecten en constructeurs om uw droomhuis volledig van nul af aan te kunnen ontwikkelen. Niets is te gek als het gaat om uitdagende constructies en vormen van uw huis of gebouw. Bekijk onze vorige projecten voor inspiratie.

Aannemer ecologisch bouwen

Duurzame energie en verwarmingssystemen voor uw duurzame woning

Wildbouw biedt casco aflevering aan, maar ook woningen tot sleutelklaar. Onze installateurs zijn van een nieuwe generatie, waardoor u verzekerd bent van uiterst duurzame energie en verwarmingssystemen. Denk aan zonnepanelen, warmtepomp en warmte terugwin systemen.

Onze projecten

Bekijk hier diverse projecten van WildBouw.

Op je stekje, K4 Deventer

Op je stekje, K4 Deventer

Deze woning staan aan de Zandweerdtuinen in Deventer in de wijk Op je Stek. De eengezinswoning is een tussenwoning van drie woningen op een rij waarvan het huis de buren ( K5 ) ook door Wildbouw is gebouwd. Het is een houtskelet woning met een gevel dikte van 350mm en...

Op je stekje K5, Deventer

Op je stekje K5, Deventer

Dit woonhuis van Marije en Khalid is momenteel in aanbouw door ons. Het gaat om een volledige houtskelet constructie met in de grond gevormde mortel palen en een betonnen plaatfundering. Ook bij deze woning maken we gebruik van inblaasisolatie met houtvezel. De gevel...

ROAR

ROAR

Een samenwerking tussen Wildbouw en TRG Bouw. Project ROAR klinkt uiteraard behoorlijk wild! Het staat voor de eerste twee letters van Roosmarijn en Arnold. In 2021 tot voorjaar 2022 hebben we dit project casco gerealiseerd. Ook dit was weer een bijzondere...

Het lichtschip

Het lichtschip

Het lichtschip is een gemeenschappelijk gebouw wat in 2019 is gebouwd voor het gebruik van Stichting Live to Be. Het tot stand komen van het gebouw is een samenwerking van o.a. Wildbouw,  Robijn de Bruijn, ORIO architecten en velen geweldige vrijwilligers. Het gebouw...

Veelgestelde vragen over een Duurzaam huis bouwen?

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Wat is een duurzaam huis?
Een duurzaam huis is een woning die is ontworpen, gebouwd en geopereerd met oog voor het minimaliseren van de impact op het milieu en het bevorderen van energie-efficiëntie, waterbesparing en het gebruik van duurzame materialen. Het doel is om de ecologische voetafdruk van de woning te verminderen en tegelijkertijd een gezond en comfortabel binnenklimaat te bieden.
Waarom zou ik een duurzaam huis laten bouwen?
Het bouwen van een duurzaam huis biedt verschillende voordelen. Ten eerste helpt het bij het verminderen van de impact op het milieu door het verminderen van energieverbruik, watergebruik en afvalproductie. Duurzame woningen zijn ook energie-efficiënt, wat kan leiden tot lagere energierekeningen op de lange termijn. Bovendien bieden ze vaak een gezonder binnenklimaat met betere luchtkwaliteit en thermisch comfort.
Wat zijn enkele belangrijke kenmerken van een duurzaam huis?

Enkele belangrijke kenmerken van een duurzaam huis zijn:

  •  Goede isolatie: Dit helpt bij het verminderen van warmteverlies in de winter en warmtewinst in de zomer, waardoor het energieverbruik voor verwarming en koeling wordt verminderd.
  • Energiezuinige apparaten en verlichting: Het gebruik van energiezuinige apparaten en LED-verlichting kan het energieverbruik aanzienlijk verminderen.
  • Duurzame materialen: Het gebruik van milieuvriendelijke en hernieuwbare materialen, zoals gerecycled hout, bamboe en gerecyclede isolatie, draagt bij aan duurzaamheid.
  • Zonnepanelen: Het installeren van zonnepanelen op het dak kan helpen bij het opwekken van schone en hernieuwbare energie.
  • Waterbesparing: Het gebruik van waterbesparende apparatuur, regenwateropvangsystemen en efficiënte irrigatiesystemen kan het waterverbruik verminderen.
  • Ventilatie en luchtkwaliteit: Het hebben van een goed ventilatiesysteem zorgt voor frisse lucht en een gezond binnenklimaat.
  • Regenwaterinfiltratie: Het ontwerpen van een systeem om regenwater in de bodem te laten infiltreren, helpt bij het verminderen van de belasting van het stedelijke rioleringssysteem.
Is een duurzaam huis duurder om te bouwen?
Het bouwen van een duurzaam huis kan vergelijkbare kosten hebben als traditionele bouw, maar de winst voor de eigenaar zit in het lagere onderhoud, de verbeterde leefomgeving en de kleinere ecologische voetafdruk. Duurzame huizen vereisen over het algemeen minder onderhoud dankzij hoogwaardige materialen en moderne bouwtechnieken. Ze bieden een comfortabeler binnenklimaat met betere regeling van temperatuur en luchtkwaliteit. Bovendien hebben ze een kleinere ecologische voetafdruk door energie-efficiëntie en gebruik van duurzame materialen. Deze voordelen kunnen leiden tot lagere operationele kosten, een hogere waarde van het huis en een betere verkoopbaarheid.
Zijn er subsidies beschikbaar voor het bouwen van een duurzaam huis?
Ja, in veel landen en regio’s zijn er subsidies en financiële ondersteuningsprogramma’s beschikbaar voor duurzaam bouwen. Deze kunnen variëren, afhankelijk van de locatie, maar kunnen subsidies omvatten voor energie-efficiënte apparaten, zonnepanelen, isolatie, regenwateropvangsystemen en andere duurzame technologieën. Het is raadzaam om contact op te nemen met lokale overheidsinstanties, energiebedrijven of duurzaamheids organisaties om informatie te verkrijgen over beschikbare subsidies en financiële voordelen.
Hoe lang duurt het om een duurzaam huis te bouwen?
De bouwtijd van een duurzaam huis kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte en complexiteit van het ontwerp, het gebruikte bouwsysteem en de beschikbaarheid van materialen en arbeidskrachten. Over het algemeen kan de bouwtijd van een duurzaam huis vergelijkbaar zijn met die van een traditioneel huis. Het is echter belangrijk om rekening te houden met extra tijd voor het plannen en selecteren van duurzame technologieën en materialen, evenals voor eventuele certificeringsprocessen indien gewenst.
Hoe kan ik een duurzaam huis financieren?

Er zijn verschillende financieringsmogelijkheden voor duurzame huizen, waaronder:

  • Groene hypotheken: Sommige financiële instellingen bieden speciale hypotheken met gunstige voorwaarden voor duurzame woningen.
  • Subsidies en belastingvoordelen: Overheden en lokale instanties kunnen subsidies of belastingvoordelen aanbieden voor energiezuinige en duurzame woningen.
  • Energiebespaarleningen: Deze leningen zijn specifiek bedoeld voor energiebesparende maatregelen, waaronder duurzame woningbouw.

Kom met ons in contact!

Wil jij meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op door het contactformulier in te vullen!